Om oss

HUNSFOS BRYGGERI

Hunsfos Bryggeri AS ble etablert i 2014 av øl entusiastene bak Venndøla lauget, som synes at Vennesla bør ha sin egen ølproduksjon.


I det gamle Møllehuset til tidligere Hunsfos Fabrikker, startet Hunsfos Bryggeri med ølproduksjon i januar 2016.


Etter den industrielle nedleggelsen på Hunsøya, tar vi bruken av lokalene, tilbake til den vanligste produksjonsmetoden før den industrielle revolusjonen, håndverksproduksjon.

De gamle papirmaskinene er nå borte, men er avløst av dampende bryggekjeler og klirrende flasker. Elementer fra papirfabrikken er intergrert i bryggeriet, for å viderebære lokal historie, verdier og kultur, fra de siste 100 år med industri på Hunsfos. Det å få lov til å produsere øl i lokalene, som venndøler har jobbet i flere generasjoner tilbake, gjør vi med stor glede og ydmykhet.


Et av våre mål er at produktene skal gjenspeile det gode håndverket venndøler er kjent for, som er tuftet på hardt arbeid, presisjon og stolthet. Vi vil arbeide hardt for å etterleve dette, for at vi skal til enhver tid kunne være stolte av produktene vi leverer.

Vi jobber kontinuerlig med ølsortene, for at de skal gi en flott og spennende smaksopplevelse, med særpreg som vil vekke og bringe videre nysgjerrigheten for håndbrygget øl.


Vi arrangere nå ølsmakinger og omvisning på bryggeriet.

 

Første fredag hver måned inviteres det til åpen bryggerikveld, da kan man smake på et utvalg av øl fra bryggeriet. Følg med på facebook siden for informasjon om denne.


Vi tar også nå imot cruice turister fra alle verdens land for omvisning.


Det er også etablert et utsalgssted i forbindelse med bryggeriet.


Ølet vårt serveres nå på flere puber og restauranter, og selges på flere Meny, Kiwi, Rema, Coop og Joker butikker på Sørlandet.

     

Foto: Ingvald Ingebretsen

   Sosiale medier

Besøksadresse:         Postadresse:     Email:

Hunsfos Næringspark  Tvidøblane 9        Post@hunsfos-bryggeri.no

4700 Vennesla              4700 Vennesla